AÖF Sınavında Nasıl Başarılı Olunur?

AÖF Sınavları çok zor olmamasına rağmen; bazı arkadaşlar sınavları gözünde büyütmekte ve bize göre gereksiz strese girmektedir. Oysa AÖF Sınavlarına belirli bir plan dahilinde etkili bir çalışmayla geçmek kolay.

Sınavda başarının ilk kuralı çalışmaktır. Ancak bu çalışma bir plan dahilinde olmalıdır. Örnek; Her gün 1 üniteyi dikkatlice çalışarak 4 günde 1 dersi çalışırsanız 6 dersiniz varsa 24 gün de Sınavlara hazır duruma gelirsiniz. Performansınızı 2 katına çıkarırsanız 12 gün size fazlasıyla yeter.

Sınavlara çalışmak için kaynaklar E-kampüs te bulunmaktadır. Şayet elinizde bir yazıcı yoksa bu dokümanları
buradan
tedarik edebilirsiniz. Bu kaynaklardan en önemlisi AÖF Ders Özetleri ve AÖF Çıkmış Sorulardır. Soru çözmeden önce konular hakkında gerekli bilgi sahibi olmanız gerekir. AÖF Ders Özetlerini dikkatlice okuyunuz. Daha sonra geçmiş yıllardaki AÖF Çıkmış Sorulara bakınız.

AÖF Çıkmış Sorular size hangi ünitelerden nasıl sorular sorulduğuna dair bir kanaat oluşturur. Bazen eski sorular aynen sorulmakta veya cevap şıklarının yeri değişmektedir.

Başarı için ikinci kıstas kendimize güveniyor olmanızdır. Sınavda sorulan sorular süper zekâlı insanlar veya kitabın hepsini yalayıp yutan insan için hazırlanmıyor. Ortalama bir çaba yeterlidir. Kendinize güvenin!..

Ara sınavlarda kitabın yarısından sorumlu olacağınız için, bu sınavdan iyi bir not almanız önemlidir. ‘Boş ver Finalde hepsine çalışırım’ gibi bir ihmalkârlığa düşmeyin.

 Konuyu fazla uzatmadan size birde ipucu verelim;

Sınavlarda 20 soru sorulmakta ve cevap şıkları eşit dağıtılmaktadır. Aşağıda örnekteki gibi;

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

2013

E

C

B

B

D

A

B

C

E

D

A

D

E

A

C

B

A

D

E

C

2014

D

B

B

D

B

E

D

D

C

C

C

C

E

A

A

A

E

B

E

A

2015

B

E

A

E

C

D

D

C

B

A

E

C

A

D

E

D

A

B

B

C

 

Diyelim 2015 sınavındayız ilk 15 soruyu bilerek yaptık; Buradan bir inceleme yaptığımızda son beş soruda cevap şıklarından D,A,C nin 1 tane B nin 2 tane olması gerekir. Dolayısıyla son beş soruyu B olarak işaretlersek  2 soruyu bilmemiz garanti!***

Buda bizden size bonus. Sınavlarda başarılar..

***Bu yöntemi şimdiye kadar olan sınavlarda kullanıldı.Ancak bundan sonrası için müneccim değiliz..

****4 Yanlış 1 doğruyu götürüyor onuda dikkate alınız.